dimarts, 6 de maig del 2008

Quan surt el sol i has de treballar en grup...


No se si a vosaltres us passa, però a mi cada dos per tres (que són sis...) em toca fer treballs en grup a la universitat. Ja són 4 anys els que porto fent aquesta mena de feinetes que ens posen els professors i la veritat encara no l'hi he trobat el sentit.

Anem més atràs en el temps... Per exemple, a la ESO. No fèiem gaires treballs grupals i quan en fèiem era realment una cosa benvinguda, l'acceptavem de gust i començàvem a buscar amb impaciència els amics amb els qui compartiries la nota del treball i vés a saber quines experiències més... Al batxillerat, la cosa era més o menys igual però amb la diferència de que els treballs grupal cada cop eren més escassos. Ara però, quan vaig arribar a la universitat els treball grupal es van convertir en una quotidianitat i poc a poc en molts mals de cap.

Passa que si tinc 5 assignatures les 5 tenen treballs grupals, i no pas d'aquells de fer en una tarda, si no més aviat són bastant feixucs... Aquest treballs s'acaben convertint en mals rotllos, per que ens manca temps, per que no aprenem res o ben poca cosa, per que sempre hi ha qui se la pela i no fot ni brot...

En aquests tres últims anys de carrera els treballs en grup per tots funcionen de la següent manera:

1.Quedem per parlar del treball i repartir-lo
2.Quedem per posar en comú el que em fet i qui ajunta el treball
3.El pringat de torn ajunta el treball, va darrere la gent que no envia el que toca quan toca i imprimeix el treball, a part és clar de portar-lo per entregar quan ningú més del seu grup puja a la universitat per entregar-ho.

En fi, que molta feina per no aprendre res! I és que al final acabes fent 1001 treballs dels quals no has aprofitat ni el 3% del que podries haver aprés però en canvi guanyes un munt de mals de cap i mals rotllos!!!

EN AQUESTA ASSIGNATURA FAREM UN TREBALL GRUPAL DEL SIS PERSONES (PROFESSOR)

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! (ALUMNES)

2 comentaris:

Jansy ha dit...

Doncs crec que tens raó. Això de fer treballs en grup és molt pesat i has de comptar amb que la gent compleixi. Hauria de ser anticonstitucional.

Jordi Casanovas ha dit...

que cadascú del grup faci un treball complet i després copia i enganxa amb les millors parts de cada treball.