dimarts, 2 de febrer de 2010

Quan surt el soli i veus l'entrega dels premis gaudi...

Ahir es va celebrar la cerimònia dels premis gaudi i tinc moltes coses a dir sobre aquest esdeveniment. Primer de tot vull dir que tot i que no en parlarè molt bé, estic totalment d'acord en que es faci i penso que dona una gran empenta al nostre cinema. Per tal de poder-ho comentar tot i explicar-me el millor possible ho farè per punts. Són els següents:

1. Per què diuen que és una gala aquàtica, si en realitat és un cutre-show amb tios peluts vestits de nadadores de sincronitzada. Realment patètic. Cada any ho fan pitjor i no entenc com una persona amb seny com en Joel Joan no s'adona de que el que estan fent és el ridícul! M'està molt bé que li vulguin  fer humor, però tampoc cal arribar a extrems d'estar fent el ridícul! Jo em pregunto com un actor seriòs com en Dafnis Balduf es deixa vestir de sirena amb un cavallet de mar al cap mentre tot de tios peluts i disfressats li escupen aigua... La única que es salva és la Clara Segura que té una gràcia innata que es totalment irressistible.

2. L'entrega pròpiament dita va ser un caos. No trobaven els sobres o no arribaven a les persones que havien de dir el guanyador. Fins a 2 minuts ens vam haver d'esperar per a poder saber el nom del millor actor secundari. Que per cert, no va ser per a en Sergi Lòpez si no per a l'Andrés Herrera.

3. Com poden els acadèmics votar a qualsevol altra banda sonora que no sigui la de la pel·lícula Xtrems!!! Quins grans burros! Com pots ser que Dept. no hagi guanyat el gaudi a millor banda sonora!!! Aquests acadèmics no saben res de res.

4. Ningú va fer referència a la situació actual del cinemes catalans. I per descomptat, ningú va dir ni piu sobre la "vaga" dels cinemes. Què volien ser polìticament correctes? Què no va amb ells? Jo no ho vaig entendre...

5. Odio les persones que surten amb un paper amb el dicurset escrit. Se suposa que no saps que t'ha de tocar i que el dicurs hauria de ser espontani. D'aquesta manera es pot veure clarament la reacció, un exemple seria la Kate Winslet l'any passat en la gala dels globus d'or, que no s'ho esperava gens i la va liar una mica. Us deixo el vídeo, per a que veieu que li va passar:


Crec que més o menys ho he dit tot, segurament ahir vaig despotricar de més coses però ara mateix només recordo aquestes. Només vull dir que amb el espectacle tan penós de la gala d'ahir no m'extranya que molta gent es rigui del cinema català.

Si voleu veure els guanyadors dels Premis Gaudi, clikqueu aquí