L'altre dia em venia de gust cuinar i li vaig dir al meu xicot que tries alguna cosa que li vingues de gust... Com que li fascina la llimona, em va demanar que li fes un "rosco" de llimona. I aquest va ser el resultat:
Per si voleu la recepta, és aquesta:
INGREDIENTS:
-Per a la massa
200gr de farina, 2 culleradetes de llevat en pols (Royal), 200gr de sucre glas, 4 ous, 150ml de crema agra, la ratlladura d'una llimona gran, 4 cullerades de suc de llimona, 150ml d'oli de gira-sol.
-Per l'almívar
4 cullerades de sucre glas, 3 cullerades de suc de llimona.
-Per la crema agra
1/2 iogurt natural sense ensucrar, el suc de mitja llimona, 200ml de nata
A part un motllo de silicona d'uns 20cm amb un forat al mig.
ELABORACIÓ:
Per a la crema agra:
1. Barrejar el iogurt amb la nata i batre amb les varilles uns 5 minuts
2. Afegir el suc de la llimona i batre fins que espesi.
Per al "rosco"
1. En un recipient tamitzem la farina y el llevat. A continuació afegir el sucre.
2. En un altre recipient, bat els ous amb la crema agra, la ratlladura, el suc de llimona i l'oli.
3. Aboca la barreja de ou sobre la barreja de la farina. Barrejar bé fins que quedi una barreja homogènia.
4. Aboca la massa al motllo i posar al forn pre escalfat uns 45-60 minuts a 180ºC. Fins que hagi pujat i estigui daurat.
5. Quan el pastís estigui llest, el treiem del forn i comencem a preparar l'almívar.
Per l'almívar:
1. En un cassó barrejar el sucre amb el suc de llimona.
2. Escalfar a foc suau. Anar removent fins que el líquid comenci a fer bombolles i espessi.
Preparació final:
1. Desemmotllem el pastís.
2. Punxem la superfície del pastís amb una forquilla
3. Amb un pinzell de cuina pintem la superfície amb l'almívar.
4. Deixem que refredi, i ja el podem menjar!
Es molt simple, però es molt bo. A casa no ha durat gaire, senyal que molt dolent no pot estar...
1 comentari:
tiene una pinta deliciosa!!! Mare meba!! Y eso que yo el dulce no me atrae!! Un abrazo guapa!
Publica un comentari a l'entrada